Tammsaare kooli kolmandikud külastasid liikluslinnakut

, Pärnu Tammsaare kooli õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammsaare kooli kolmanda klassi õpilased külastasid liikluslinnakut.
Tammsaare kooli kolmanda klassi õpilased külastasid liikluslinnakut. Foto: Erakogu

Pärnu Tammsaare kooli 3.k klassi õpilased külastasid õppeaasta esimese klassiüritusena liikluslinnakut, kus tuletasid meelde liiklusreegleid, mis suve jooksul ehk ununenud.

Õppekäigu teema oli „Ühistransport, tee ületus, jalakäija liikluses“.

Liikluslinnakus on kõik nagu päris linnas: liiklusmärgid, ühe- ja kahesuunalised teed, ristmikud ja ringteed, haljasalad, kõnniteed, ülekäigurajad ja töötavad valgusfoorid. Nii saavad lapsed õppida liiklusturvalisust ja ohutut liiklemist.

Esmalt läbiti liiklusõpetuse programm, millele järgnes töötuba, kus meisterdati liiklusmärke. Kui liiklusmärgid selged, algas kõige põnevam osa: autoga sõitmine. Lapsed said juhtida nii elektriakul töötavaid autosid kui ATVsid.

Liikluslinnak, kus vurasid masinad ja kõnniteel voorisid jalakäijad, meeldis lastele väga. Peatumiseks andsid põhjust autopesula ja kütusetankla. Kõik oli seega täpipealt nõnda nagu elus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles