Soome elektrisüsteemide tootja koondab Pärnus veerandi töötajatest

Sirle Matt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Milectria on sunnitud personali vähendama, sest tööd tehakse alltöövõtu korras ja töökoormus sõltub klientide vajadustest.
Milectria on sunnitud personali vähendama, sest tööd tehakse alltöövõtu korras ja töökoormus sõltub klientide vajadustest. Foto: Ants Liigus

Veel kaks aastat tagasi Audru valla piiril uue tehase avanud Soome elektrisüsteemide tootja koondab tellimuste vähenemise tõttu veerandsada töötajat.

Töötukassa Pärnumaa osakonna juhataja Gerli Metsa sõnutsi on korraga 26 inimese koondamine Pärnumaa mõistes suur hulk, kuid töötukassa teeb kõik endast oleneva, et nad endale taas töökoha leiaksid.

Enamikus kaotavad töö elektrikilpide ja kaablite monteerijad. Pärast koondamist jääb Milectria tootmisdirektori Tatu Piilola andmetel tehasesse tööle 77 inimest.

Kuna tegemist on kollektiivse töölepingute lõpetamisega, tuleb Milectrial töötukassat koondamisest teavitada kahel korral. Töötukassa sai esimese teate 7. oktoobril ja teise avalduse, millega koondamist kinnitatakse, võib tööandja esitada pärast 22. oktoobrit.

Pärast koondamist jääb Milectria tootmisdirektori Tatu Piilola andmetel tehasesse tööle 77 inimest.

“Alles seejärel saab ettevõte hakata töötajatele väljastama koondamise teatisi,” rääkis Mets.

Kuigi töötukassa andmetel pole Milectria tehases varem töölepinguid kollektiivselt lõpetatud, on nähtavalt koosseisu vähendatud ennegi. Kaks aastat tagasi detsembris, kui Pärnu Postimees kirjutas Audru valla ja Pärnu linna piiril avatud Milectria uuest tehasest, sai seal tööd 126 inimest ja toona plaaniti inimesi juurdegi palgata. Esmaspäevase seisuga oli töötukassas arvel kaheksa isikut, kelle viimane tööandja oli Milectria Est OÜ ja hõive lõpu põhjus koondamine. Üks töötuna arvel olijaist koondati mullu novembris ja seitse tänavu septembris.

Piilola väitel tuleb nüüd aga kahjuks personali korraga suuremal hulgal vähendada, sest tööd tehakse alltöövõtu korras ja töökoormus sõltub klientide vajadustest. Samal ajal avaldas ta lootust, et ettevõte saab töötajate arvu peagi jälle suurendada. Edasiste plaanide kohta lausus ta, et keskendutakse elektri- ja automaatkilpide koostamisele ja olemasoleva personali väljaõppele, et töölejääjad oleksid multifunktsionaalsed ja oskaksid rohkem kui ühte või kahte tegevust.

Täna korraldab töötukassa Milectrias teavitusürituse, et aidata koondatavatel leida töökoht võimalikult kiiresti. “Koondatavatele antakse ülevaade tööõiguse, tööturu olukorra, töötukassa pakutavate teenuste, samuti toetuste ja hüvitiste saamise kohta,” rääkis Mets.

Infopäevale kaasatakse teised sama valdkonna tööandjad, kus koondatavad võiksid rakendust leida: Scanfil OÜ ja Note Pärnu OÜ.

Vändras asuva elektroonikatootja MS Balti Trafo OÜ juht Jaanus Luberg leiab, et koondada veerandsada töötajat ei ole kerge, aga äris tuleb raskeid otsuseid langetada. Ta pole kuulnud, et keegi Pärnumaa elektroonikaettevõtetest plaaniks laieneda või vajaks korraga suuremat hulka töötajaid. MS Balti Trafo ei kavanda samuti lähiajal kasvu ja töökohti vabaneb vaid siis, kui mõni töötaja lahkub.

“Inimesed peavad olema valmis valdkonda vahetama, siis nad tööta ei jää. Tublid inimesed kindlasti leiavad töö,” arvas Luberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles