Lapsehoidjat tuleb oodata paar nädalat

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Mõnepäevase või isegi nädalase etteteatamisega Pärnus lapsehoidjat enamasti ei saa. Paarinädalane ooteaeg ja neljaeurone tunnihind on tingimused, millega tuleb emadel-isadel arvestada.

Hiljuti oma tervise altvedamise tõttu lapsehoidjat vajanud pärnulanna Veronika (ei soovinud oma perenime avaldada, toim) ei leidnudki Pärnust sobivat teenusepakkujat. “Paljud küsisid minu käest neli või viis eurot tunnis, vähema eest polnud keegi nõus hoidma,” rääkis üksikema Veronika, kelle sissetulek võimaldab perel ots otsaga kokku tulla. “Suure raha eest soovivad lapsi hoida paljud, kuid üksikemal on sobiva hinnaga hoidjat väga raske leida.”

Kuna ravi tõttu tuli sõita Tallinna, valis Veronika oma lapsele hoidja hoopis sealt. “Tal olid omalgi lapsed ja ta hoidis minu last mõne tunni,” märkis ta. “Selle eest küsis ta vaid paki kommi. Raha ei soovinudki!”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles