Galerii: Tralli põnnid kannavad sel talvel omavalmistatud helkureid

Anu Villmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuntud paberitöömeister, raamatute "Paberi Lummuses" ja "Paberi võlumaailm" autor Leelo Saare Paks õpetas Tralli lasteaia Traksikute rühma mudilasi helkureid meisterdama.

Käsitöömeistri kutsusid viie-kuueaastaste rühma külla Tralli õpetajad Kristi Pihlak ja Siiri Jõul ning õpetaja abi Sirje Itter.

"Leelo Saare Paks ütles, et varem pole ta nii pisikeste lastega midagi koos valmistanud, mistõttu pakkus külaskäik meie juurde tallegi uue kogemuse. Lapsed üllatasid Leelot oma heade käeliste oskustega: nad tulid kanga lõikamisega suurepäraselt toime ja vajasid abistamist minimaalselt," meenutas õpetaja Pihlak.

Külalisele tegi rõõmu seegi, et ükski laps ei keeldunud helkuri valmistamisest – kõik lõid algusest lõpuni innukalt kaasa.

"Koolitaja näitas, kuidas helkurit jopeluku külge kinnitada, ja lapsed ei jõudnud ära oodata, millal seda teha saavad, kuid töö vajas kuivamisaega. Lapsed olid oma kätetöö üle ääretult uhked," vahendas Pihlak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles