Pärnusse kerkib vesinikutankla, kuigi kliente sellele ei paista

Eno-Gerrit Link
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NT Bene OÜ hakkas Pärnus Raba tänaval ehitama Eesti esimest vesinikutanklat, mis peaks valmima aasta lõpuks.
NT Bene OÜ hakkas Pärnus Raba tänaval ehitama Eesti esimest vesinikutanklat, mis peaks valmima aasta lõpuks. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Pärnus Raba tänava äärsel kinnistul on käimas vesinikutankla ja tootmisjaama ehitustööd, juba detsembris peaks objekt valmis olema.

Seda vaatamata asjaolule, et vesinikul sõitvaid busse ja autosid, kes seal tankida sooviks, Eestis veel ei ole. Aga tegemist on Euroopa Liidu kaasrahastatava projektiga ja alternatiivkütuseid, mille hulka vesinik kuulub, peetakse väga oluliseks, vahendas "Aktuaalne kaamera".

NT Bene juhataja Raigo Pert selgitas, et eesmärgiks on ühendada Põhja-Euroopa ja Kesk-Euroopa transpordikoridorid vesinikutranspordi jaoks. Samaaegselt valmivad vesinikutanklad nii Riias kui ka Hollandis. Jaanuaris tuuakse Pärnusse ka esimene vesiniku demobuss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles