Kõlakoda ja grilliplats meelitavad ümberkaudseid magnetina

Silvia Paluoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Siinne loodus on niivõrd ilus, et inimesed tahavad siin käia,” räägib MTÜ Mädara Mäed eestvedaja Jaanika Peterson külaplatsil grillahju üle vaadates.
“Siinne loodus on niivõrd ilus, et inimesed tahavad siin käia,” räägib MTÜ Mädara Mäed eestvedaja Jaanika Peterson külaplatsil grillahju üle vaadates. Foto: Urmas Luik

Kõrgete küngaste vahel männimetsa varjus avaneb pahviks lööv vaade, pilk haarab ümarpalkidest kõlakoda ja pinkide rivi suure tantsulava ees, sepatööna valmistatud rauast grillahju, küla kaardiga stendi, toekat kiike, kaetud kände meenutavaid prügikaste ja viidet asutusele, kus keisergi jala käib.

Selle imedemaa on loonud kohalik külaselts MTÜ Mädara Mäed, mille eestvedaja on Männiku talu perenaine Jaanika Peterson, kelle jutust selgub, et ümberkaudsete lemmikkohal on pikk eellugu.

“Olen uurinud, et 1939. aastal oli Saalema kooli maanoorte ringil vaja spordivõistluste ja pidude pidamiseks kooskäimise kohta ja nad leidsid selle platsi,” räägib särasilmne Jaanika. “Siin on väike jõgi, sellel parvetati palke. Need palgid, mis ära uppusid, tõmmati välja, saeti laudadeks ja ehitati külakoda, kus hakati pidusid ja võistlusi korraldama. Suvel on siin väga ilus: männimets, mäed, jõgi ja lagendik nende vahel.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles