Sillaotsa perenaine korraldab vallas maad

Silvia Paluoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Kui ma Mädarasse elama läksin, võisin kuus korda bussiga päevas kodus käia. Nüüd on jäänud vaid üks buss ja tööl käin oma autoga,” seletab Vändra valla maakorraldaja Meeli Helm.
“Kui ma Mädarasse elama läksin, võisin kuus korda bussiga päevas kodus käia. Nüüd on jäänud vaid üks buss ja tööl käin oma autoga,” seletab Vändra valla maakorraldaja Meeli Helm. Foto: Urmas Luik

Sillaotsa talu perenaine, sünnilt saarlane Meeli Helm on Vändra valla maakorraldaja. Meretuulte käest metsade varju sattus ta ajal, mil Arnold Rüütel oli Eesti põllumajandusakadeemia rektor ja maakorralduse eriala tudengipaar Jakobsoni ja Koidula maile tööle suunati.

“Mees suunati Vändra EPT-sse ja mina pidin koha ise otsima. Kolhoosiesimees võttis mind esimesel aastal brigadiriks, hiljem olin dispetšer,” seletab Meeli hoogsalt tööruumis lilli kastes.

Mädaras mõõtis Meeli talupidajale tagastatavat maad – see oli 1993. aastal –, vaimustus koha ilust ja hakkas otsima seal maja, mida osta. Nüüd on tema kodu külaplatsi vastas üle jõe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles