Poiss on olla vahva, poiss on olla hea!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Mai lasteaias toimus iga-aastane poistenädal.
Pärnus Mai lasteaias toimus iga-aastane poistenädal. Foto: Erakogu

Igast väikesest poisist kasvab ükskord suur ja tugev mees. Kui alati on eesõigus tüdrukutel, siis Pärnu Mai lasteaias said poisid nädalaks selle eesõiguse endale.

Iga-aastane poistenädal oli pühendatud kevadel kooli minevatele kuue- kuni seitsmeaastastele poistele, kuid tegevust jätkus lasteaia teiste vanuserühmade poistelegi.

Nädal algas oma lemmikmänguasja tutvustamisega. Kodunt kaasa võetud leludest valmis uhke näitus „Minu lemmikmänguasi“, mis oli saalis kõigile vaatamiseks üles seatud kogu nädala.

Eelnädalal katsusid poisid omavanustega rammu topispalli kandmises, köie- ja vägikaikaveos, noolte täpsusviskes, kiiruse peale kuueosalise pusle kokkupanekus, takistusraja läbimises.

Kuna poistele meeldib väga liikuda, oli õue kavandatud orienteerumismäng. Ootamatult maha sadanud paks lumi lõi silmaravirühmade poistele ekstreemse olukorra, kus autojuhieksam anti talvistes oludes: autodega kihutati jäärajal veel suverehvidega. Lume alt tuli leida tähedki, mis kanti orienteerumiskaardile, ja leitud tähtedest sai moodustada sõna. Kui olid tähed õigesti ritta seatud, moodustus neist "POISS". Kavas oli veel aarete jaht, mille iga rühmaõpetaja lahendas isemoodi. Põhimõte oli, et rühma tüdrukud peidavad  „aarded“ mänguväljakule ja poisid peavad need üles leidma. Nii said poisid ühes rühmas ülesande kaevata üllatusmuna topsidesse pistetud aarded välja liivakastist, teises aga pidid hõbepaberisse peidetud üllatuse leidma, kuulates otsingusõnu "üleval", "all", "keskel", "paremal", "vasakul", "ees", "taga" põõsa alt, puu otsast või kännu tagant.

Nooremate rühmade lapsed valmistasid oma rühma väljakule looduslikest vahenditest suure rühmanumbri.

Tänu 8. rühma lapsevanemale said kõik lasteaia viie- kuni seitsmeaastased mudilased enda kätega valmisdetailidest auto ehitada ja selle oma soovi järgi viltpliiatsitega tuunida. Meisterduspäeva valisid rühmad ise.

Pärnu Mai lasteaial on traditsioon külastada poistenädalal Pärnumaa kutsehariduskeskust ja sõudebaasi. Tutvumine neis tehtava tööga jättis paljudele poistele kustumatu mälestuse. Eriti meeldisid autoremonditöökoda, puidu- ja metallitöökoda, pottseppade töökoda, sõudebaasis ergomeetril sõudmine. Pikalt ja elavalt vestlesid poisid omavahel ja seletasid õhtul õhinal vanematele seal nähtust.

Poistenädal lõppes uhke karnevaliga „Mina kui lemmikkangelane“.

Selleks puhuks olid osavõtjad põhjalikult valmistunud. Kõik poisid olid kostümeeritud. Igaüks sai oma tegelaskuju tutvustada. Mõni laps oli pähe õppinud teemakohase luuletuse, et see kaaslastele ette kanda. Lõpuks toimus videodisko, mida suurelt ekraanilt näitas liikumisõpetaja. 

Finaaliks kujunes suur tordisöömine.

"Poiss on olla vahva, poiss on olla hea," leidsid kõik nädalal osalenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles