Kalev Vilgats: Säästupoe kadu kotib kukrut

Kalev Vilgats
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Vilgats
Kalev Vilgats Foto: PP

Läinud nädalal kohtasin ajalises meedias väidet, et Säästumarketite kadumine hinnatundliku kliendi rahakotile suurt pauku ei pane. Oma silm olevat kuningas ja nii võtsingi põgusalt uurida hindu mini-Rimis.

Leiva- ja saiatoodete hind tõesti ei muutu. Mini-Rimist saab Säästumarketi hinnaga veel piima, hapukoort ja vähemalt üht sorti kohupiima. Kaalukommid ja kondiitritooted kannatavad hinnavõrdlust, samuti osa puu- ja juurvilju (näiteks pakitud tomatid). Kampaaniahinnaga mune ei ole mini-Rimist sugugi alati saada, samuti ei silmanud odavama klassi küpsetusõli. Soodushinnaga liha- ja juurviljakonservid, purgisupid näppu ei puutunud. Leidus parema hinnaga sulatatud juustu, millest suur osa oli juba leidnud tee ostukorvidesse. Juustu hind oli üpris hammustav.

Olen tähele pannud sedagi, et sooduskauba puhul on sageli riiulivahe tühi. Hinnasilt on, tooteid aga mitte ja keegi ei oska öelda, kas neid tuuakse juurde või ongi selleks korraks kõik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles