Peenkäsitööliste võidukas lõpusirge

Silja Joon
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädalavahetusel astusid kursuslased Saku Suurhallis toimunud rahvariiete seminaril omavalmistatud rahvariietega lavale, kus Anu Randmaa komplekte ja ettevõtmist tutvustas.
Nädalavahetusel astusid kursuslased Saku Suurhallis toimunud rahvariiete seminaril omavalmistatud rahvariietega lavale, kus Anu Randmaa komplekte ja ettevõtmist tutvustas. Foto: Sandra Urvak

Pea kahe aasta jooksul Tõstamaa käsitöökeskuses rahvarõivaid valmistanud Lääne-Eesti naised esinesid nõelasilmast tulnud kehakatetega pealinnas mardilaadal.

Koolitust “Minu rahvarõivas” koordineeris ja osaliselt ka õpetas Tõstamaa käsitöökeskuse perenaine ja käsitööõpetaja Anu Randmaa. Tema andmeil alustas rahvarõivaste tegemist 18 kursuslast. Kaks naist loobus, ent lisandus osaleja, kes soovis oma varem alustatud komplekti lõpetada.

Kursuslasi kogunes kõikjalt Pärnumaalt: Kilingi-Nõmmelt, Surjust, Häädemeestelt, Pärnust, Paadremalt ja Tõstamaalt. Samuti naabermaakonnast Läänemaalt – Vatlast ja Lihulast. Üks osalenuist käis kohal Tallinnast. Temal oli erisoov valmistada linaseid koopiasärke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles