Valida saab Eesti aasta sportlast

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spordiaasta parimad tehakse teatavaks 27. detsembril galaõhtul "Spordiaasta tähed".
Spordiaasta parimad tehakse teatavaks 27. detsembril galaõhtul "Spordiaasta tähed". Foto: Andres Haabu / Postimees

Teisipäeval algas Eesti Olümpiakomitee korraldatav aasta sportlase rahvahääletus. Oma hääle saab anda interneti teel aadressil www.postimees.ee/spordigala.

Hääletada on võimalik nii aasta meessportlase, naissportlase, võistkonna kui treeneri kategoorias. Rahvahääletus lõpeb 20. detsembril, kell 13 ja spordiaasta parimad tehakse teatavaks 27. detsembril galaõhtul "Spordiaasta tähed".

Parima meessportlase tiitlile on seni esitatud 13 sportlast ja spordihuvilised saavad neid lisada. Pärnuga seotud sportlastest leiab nimekirjast maanteerattur Tanel Kangerti ja kettaheitja Gerd Kanteri.

Naissportlaste nimestikku pärnakaid mahtunud pole, kuid ilmselt tuleb tihe rebimine vehklemise Eesti epeenaiskonna liikmete ja lumelaudur Kelly Sildaru vahel.

Aasta võistkonna tiitlile pretendeerivad eeskätt tänavu Euroopa meistriks tulnud ja Rio de Janeiro olümpial pronksi võitnud sõudmise Eesti paarisaeruline neljapaat ja samuti Euroopa meistriks tulnud, kuid Rios neljandaks jäänud epeenaiskond.

Aasta treeneriks kandideerib teiste seas Pärnu sõudetreener Matti Killing.

2016. aasta meessportlane, naissportlane, võistkond ja treener selgitakse välja rahva, spordiajakirjanike ja -organisatsioonide hääletustulemuste liitmisel. Võrdsete lõplike punktide korral pälvib tiitli spordiajakirjanike hääletusvoorus parema koha saavutanud sportlane. Aasta noorsportlane selgub spordiajakirjanike ja -organisatsioonide eelistuse põhjal.

Spordiaasta laureaadid kuulutatakse välja 27. detsembril Tallinnas Nordea kontserdimajas galaõhtul "Spordiaasta tähed", millest otseülekannet saab jälgida Kanal 2 vahendusel.

2015. aastal pälvisid kõrgeima tunnustuse ja Kristjani-nimelise auhinna aasta meessportlasena tõstja Mart Seim, aasta naissportlasena maadleja Epp Mäe, aasta võistkonnana Eesti sõudmise neljapaat koosseisus Allar Raja, Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson, Andrei Jämsä ja aasta treenerina tõstetreener Alar Seim.

EOK kommunikatsioonijuhi Aivo Normaku teatel on Eesti aasta parimaid sportlasi valitud juba üle 80 aasta. Esimeseks aasta sportlaseks nimetati 1933. aastal kergejõustiklane Nikolai Küttis. 1955. aastast on parimate valimine olnud järjepidev traditsioon, mida aja jooksul on täiustatud: 1967. aastast valitakse eraldi aasta mees- ja naissportlast, 1969. aastast aasta võistkonda. 1988. aastast alates antakse välja aasta treeneri tiitlit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles