Pärnu Sadam alistas lisaajal alagrupi liidri

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Sadama korvpallimeeskond.
Pärnu Sadama korvpallimeeskond. Foto: Madis Sinivee/

Pärnu korvpalli esindustiim võitles täna õhtul Pärnu spordihallis sitkelt ja avas Balti liigas võiduarve, alistades lisaajal 88:82 alagrupi liidri, Barons Kvartalsi meeskonna.

Normaalaja lõpus näis, et terve mängu peamiselt tagaajaja rollis olnud, kuid lõunanaabrite tiimil visalt kannul püsinud pärnakate jõud hakkab raugema. Veel kolm ja pool minutit enne normaalaja lõppu oli Pärnu kaotusseisus 56:66.

Kodumeeskond ei heitnud meelt, vaid pressis vastast kaitses isukalt üle välja. Samal ajal tabasid pärnakad olulisi viskeid.

Veidi üle minuti enne neljanda veerandi lõppu tabas tähtsa kaugviske Saimon Sutt. Sellele järgnenud vastaste rünnaku ajal sooritas vaheltlõiget teha üritanud Edvinas Šeškus vea. Kohtuniku vile üle väljendasid pahameelt nii publik kui Šeškus, kes pildus nördinult palli platsi kaugemasse serva, kuid õnneks pääses tehnilisest veast.

Baronsi Kvartalsi tagamängija Davis Zonne viskas mööda mõlemad olukorrale järgnenud vabavisked.

Rannar Raap võitles oma tiimile lauapalli ja Norman Käbin sai kiirelt palli üle tuua. Hetk hiljem oli pall väljaku servas kolmepunktijoone taga seisva Šeškuse käes ja viivu pärast sahises see juba läbi korvivõrgu. Nii jõudis Pärnu vastasest punkti kaugusele ja meeskonnad läksid seisul 69:70 minutisele mõttepausile.

Pärast väikest puhkust viis Teddy Okereafor Pärnu küll punktiga juhtima, kuid sellele järgnenud Zonne tabav kaugvise oli selge avaldus, et alagruppi juhtivad lõunanaabrid tulid Pärnusse võitu püüdma. Järgnenud Pärnu rünnakul teravust näidanud Okereafor teenis aga vea ja tabas mõlemad vabavisked.

Riialastel oli seejärel piisavalt aega, et üritada tabada võidukorvi, kuid Pärnu seisis kaitses kindlalt ja ürituseni külalised ei jõudnud.

Lisaaega alustas Pärnu enesekindlalt: Raap, keda väga tihti eemalt viskamas ei näe, tabas kiirelt kolmese. Lätlased vastasid kiirelt korviga ja jätkus tasavägine punktiheitlus mängu viimaste sekunditeni. Umbes pool minutit enne mängu lõppu tabas Okereafor kolmese, misjärel riialased enam midagi ohtlikku ette võtta ei suutnud.

Pärnu mängijad tabasid korve väga ühtlaselt: kaheksast väljakul käinud mängijast viis said kirja kahekohalise arvu punkte. Tulemuslikemad olid 18 punkti visanud Saimon Sutt ja Vaidotas Volkus. Mängu esimeses pooles palju mööda visanud, kuid hiljem tiimile edu toonud Okereafor sai lõpuks kirja 16 punkti ja viis tulemuslikku söötu. Šeškus toetas meeskonda 15 punktiga. Protokolli enda nime taha 13 punkti kirja saanud Raap ei visanud mööda ainsatki viset.

Barons Kvartalsi eest viskas Tauras Jogela 19 punkti.

Pärnu Sadam on nüüd Balti liigas oma alagrupis võidu ja nelja kaotusega viies. Täna Pärnule alla vandunud Barons on kolme võidu ja kahe kaotusega ikka esimene.

Laupäeval mängib Pärnu Sadam Eesti meistriliigas Raplas kohaliku meeskonnaga. Järgmine Balti liiga kohtumine on pärnakatel teisipäeval sõpruslinnas Jurmalas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles