Vambola Paavo: Novembrirevolutsioon

Vambola Paavo
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vambola Paavo
Vambola Paavo Foto: PP

Hingedekuus Eestis ja maailmas toimunu kohta võib kasutada terminit “novembrirevolutsioon”. Aeg on ärev ja huvitav. Donald Trumpi asumine Valgesse Majja ja 17 aastat võimul püsinud Reformierakonna võimult tagandamine ja ühe erakonna esimehe vahetus on märksõnad. Tänavu möödus 99 aastat oktoobrirevolutsioonist Venemaal. Maailm ootab ärevusega järgmist aastat, kui möödub sajand ristleja Aurora saatuslikust kogupaugust. Mida see aasta kaasa toob? Vastust ei oska anda oraaklidki.

Vladimir Putin näitab muskleid ja idanaabri avarustel valitseb rahva rahulolematus. Kas Venemaa langeb lähiaastatel kaosesse ja põgenikekriis Euroopas süveneb? Viimasena mainitu kohta ootame huvitavaid teateid Saksamaalt. Viimaks on Angela Merkelile pärale jõudnud, et põgenikud tuleb peatada juba eos ehk Vahemerel. Teine maailma supervõim – USA ootab hinge kinni pidades president Trumpilt üllatusi. Juba praegu on Ameerika linnu haaranud rahvarahutused Valge Maja vastse peremehe vastu. Hingedekuu pole rahulik, vaid kirjutab ennast ajalukku nii kodu- kui välismaal.

Eestiski vallandus mõndagi paisu tagant. Keskerakonna kauaaegne esimees Edgar Savisaar kukutati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles