Kuidas võtta vastutust?

, Pärnu Vanalinna kooli õpilane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olümpiasangarid üle-eestilisel noortekonverentsil esinemas.
Olümpiasangarid üle-eestilisel noortekonverentsil esinemas. Foto: Janeka Palu

17. novembril Nordea kontserdimajas toimunud üle-eestiline vastutuseteemaline noortekonverents “Lahe koolipäev” tõi kokku pea1300 noort.

Annaksin väikese ülevaate konverentsipäevast, esinejatest ja osalejatele suunatud tegemistest.

Konverentsi esimeses vaatuses oli meil võimalus kohtuda astroloog Igor Mangi, maailmaränduri Maarika Traadi ja õppejõu Agu Uudelepaga.

Selles vaatuses esinenenutest tajusin suurimat vastutust ja kohusetunnet Maarika Traadil, kes kõndis jala Tartust Hispaaniasse. Ta alustas teekonda tuttavaga, aga pärast 25 kilomeetrit läks edasi üksi. Ööbis kloostrites ja peredes. Tal oli eesmärk, mille ta täitis.

Ka Igor Mang ja Agu Uudelepp jutustasid meile oma kogemustest seoses vastutusega, mis nii mõnegi kuulaja mõtlema pani.

Teine vaatus algas Henry Kõrvitsa alias Genkaga, kes rääkis meile oma muusikukarjäärist, kuid ütles ka, et vastutust tundma hakkas ta alles pärast lapse sündi.

Ta sõnas meesräpparite kohta lause, mis pani terve saali naerma.

„Kui mehed ütlevad, et nad räpivad sellepärast, et see neile meeldib, siis nad valetavad, nad teevad seda ainult naised teie jaoks.“

Genka on aus mees ja on vastutust kandnud ka nooremaid räppareid välja õpetades. Kohtusime ka Jüri tervisekeskuse juhataja ja arsti Riina Raudsikuga. Tema jaoks on inimese enda tervis kõige suurem vastutus.

Õige eluviis, tasakaalus toitumine ja kerge füüsiline trenn - kui inimesed tulevad nendega toime, saavad nad ka muude asjade eest vastutamisega hakkama.

Samas vaatuses oli meil võimalus kuulda olümpiasangarite Allar Raja ja Kaspar Taimsoo kogemusi.

Kolmandas vaatuses kohtusime investor Jaak Roosaarega. Tema jaoks on olulisim püüelda oma eesmärkide poole ja teha elus ära asjad, mida me kindlalt tahame. Ta lasi meil need ka kirja panna. Usun, et ta suutis oma näidetega iseenda elust paljusi inspireerida.

Noortekonverentsil toimus heade eeskujude tänamine ja parimate õnnitlemine. Esines ansambel Curly Strings.

Hea eeskuju on konkurss, millega tunnustatakse neid koolinoori, kes on oma vabast tahtest viinud kodukandis ellu midagi sellist, mis väärib kogu Eesti tähelepanu. Finalistide hulka valiti ka meie kooli õpilasesinduse president Liisi Tuulik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles