Toidutalumatus on tõsine teema

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Pärnu Maarja-Magdaleena gildi tervisetoidukoja perenaine ja toitumisnõustaja Ülle Niilisk tõdeb, et tervisepõhine toitumine pole kindlasti pelgalt moeasi.

Tervisetoidukojas pakutakse gluteeni- ja laktoosivaba taimset toitu, mille valmistamisel kasutatakse rafineerimata ja võimaluse korral talunike mahedat toorainet. “Inimene, kes külastab Pärnu taastusravikeskusi, tahab külastada kohalikke kohvikuid ja restorane. Kui seal tema erivajadustega ei arvestata, ei saagi ta väljas söömas käia,” pakub Niilisk ja nendib, et toidutalumatus pole kapriis, vaid tõsine teema.

Talumatusest tingitud vaevused ilmnevad eri viisil. Kui mõni tunneb talumatute toitude söömise tõttu kõhus ebameeldivat raskustunnet, põhjustab see teisel mitmetunnise ägeda kõhuvalu. Toidutalumatusest võivad anda märku uimasus, väsimus, närvilisus, iiveldus, seedehäired, gaasid, kõhukrambid, südame puperdamine, muutused nahal ja teisedki ebamugavust tekitavad sümptomid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles