Kolmandal advendil avaneb vabakooli kogu pere jõulumaa

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu pidas Pärnu vabakool traditsioonilist jõululaata Pärnu Keskuses, tänavu avab kool kogu pere jõulumaa Port Arturis.
Mullu pidas Pärnu vabakool traditsioonilist jõululaata Pärnu Keskuses, tänavu avab kool kogu pere jõulumaa Port Arturis. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu vabakool kutsub pärnakaid pühapäeval Pärnusse Port Artur 2 kaubanduskeskusesse vahvale ja tegevusrohkele kogu pere jõulumaale.

MTÜ Pärnu Vabakooli Seltsi juhatuse esimehe Kauni Sillati sõnutsi pakub kolmandal advendil kõigil Port Arturi korrustel avatav jõulumaa tegevust nii suurtele kui väikestele.

"Nagu meie jõulumaal kombeks üllatame seegi kord lapsi salatoaga, mille teema selgub alles kohapeal. Töötavad igasugused õpikojad, kus saab muu hulgas piparkooke kaunistada ja kinke meisterdada," tutvustas Sillat ettevõtmist.

Pisemaid põnne meelitab ilmselt traditsiooniline kalapüük. Kingijahil lapsevanemail tasub luurata kodutoodete jõulumüüki, mille tarbeks on vabakooli õpilased vanemate abiga valmistanud hulga vahvaid ja omanäolisi kinke.

Toimub jõululoterii.

"Tänavune loterii tuleb suurim, mida vabakool on eales korraldanud. Selle tarbeks on sponsorikinke andnud üle 70 ettevõtte, millest enamik on kohalikud firmad," rääkis Sillat.

Hinnalisemad võidud on välja pannud 17 suurtoetajat. Peavõit on 350eurone kinkekaart.

Vabakooli algklassilaste esituses näeb jõulumaal neljal korral kogu pere tükki. Suurel laval astuvad vabakooli lapsed üles Pärnu kunstide maja ja loovuskeskuse õpilastega.

Töötab kohvik, kus pakutakse kodutoitudest head-paremat.

Ürituse tulu läheb muusikariistade ostuks, toetamaks bändiõpet teises ja kolmandas kooliastmes.

Sillat rääkis, et koolipere on korraldanud heategevuslikke jõulumüüke juba õppeasutuse algusest peale ehk aastast 1997.

"Laada eel toimub vabakoolis tihe liikumine, kus on tugevalt tunda koostegemise võlu ning emade-isade, õpetajate, laste ja vilistlaste ühistööd ja toetust," märkis Sillat.

Sillat teatas, et vabakool peab projekti-, aktiivõpet ja koosõppimist tähtsateks õppevormideks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles