Pidupäeval kõneldi juubeliparaadist

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vändra vallavanema, kapten Jaanus Rahula teeneid hindas Kaitseliidu keskjuhatus Kaitseliidu III klassi teenetemedaliga, mida teiste seas uudistas maavanem Kalev Kaljuste.
Vändra vallavanema, kapten Jaanus Rahula teeneid hindas Kaitseliidu keskjuhatus Kaitseliidu III klassi teenetemedaliga, mida teiste seas uudistas maavanem Kalev Kaljuste. Foto: Silvia Paluoja

Kaitseliidu Pärnumaa malev tähistas laupäeval oma 98. aastapäeva, sel puhul korraldas malevapealik kolonelleitnant Tõnu Miil vabatahtliku organisatsiooni liikmetele piduliku vastuvõtu Pärnu kuursaalis.

Avasõnavõtus rääkis Miil malevas aastaga tehtust ja muret tekitavast julgeoleku olukorrast maailmas, mis on mõneti võrreldav 1930. aastate lõpu sündmustega Euroopas.

“Aeg-ajalt süüdistatakse meid, sõjaväelasi, sõja õhutamises, minu sõnum on: inimesed, proovige aru saada, me räägime sellest, mida me ei taha. Me ei taha sõda,” lausus Miil. Riigikaitset käsitledes tõdes ta, et olukord on hea, sest meil on NATO liitlased, kaitsevägi ja Kaitseliit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles