Lätte ja Mõrra tänava lugu

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõrra tänava reoveepuhastusjaama renoveerimise esimene etapp lõppes 1996. aasta detsembris.
Mõrra tänava reoveepuhastusjaama renoveerimise esimene etapp lõppes 1996. aasta detsembris. Foto: Mailiis Ollino

Lõppev detsember oli kakskümmend aastat tagasi aktsiaseltsile Pärnu Vesi märgilise tähendusega. Munitsipaalettevõte asus jõuliselt uuendama Pärnu ajast ja arust veemajandust.

1995. aastal lahutati riigiettevõttest Eesti Vesi ja asuti nendega vara jagama. Linnaettevõtteks muutunud veefirma direktorina asus tööle Jüri Rahu, kes praegugi on selle nõukogu liige.

“Meil oli kaks põhiülesannet: puhas vesi ja solk. Pärnu lahe vee puhtuse näitajad olid kehvad. Kehtestatud oli isegi ujumiskeeld, palju heitvett läks merre. Esimene kriitikavalang tuli ikka Pärnu Vee pihta. Kuigi hiljem selgus, et palju solki tuli hoopis Sauga jõest,” meenutas Jüri Rahu, “teine probleem oli puhta veega. Kui poleks toona õnnestunud euroraha saada, oleksime praegu alles poole peal. Rahaasjadega tegeles finantsdirektor Jane Mets. Kui raha oli eraldatud, saime töödega alustada.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles