Arne Maasik fotografeeris New Yorgi pilvelõhkujaid

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mailiis Ollino

Eesti tuntuima arhitektuurifotograafi Arne Maasiku näitus “NYC SHOTS” Endla teatrigaleriis uurib New Yorki. Maastikku, mis koosneb erinurgelistest pilvelõhkujatest, pildistas autor mullu veebruaris, mil käis Bostonis, New Yorgis ja Philadelphias projektireisil Saaremaalt pärit kultusarhitekti Louis Kahni ehitisi pildistamas.

Arhitektiks õppinuna tajub Maasik suurepäraselt ruumi ja kompositsiooni, märkab harmooniat ja ilu nii metropolis kui ka varemetes, võsas ja tagahoovis. Teda paeluvad arhitektuurne ruum, struktuurid ja hierarhia, geomeetria oma lõpmatutes avaldumisvormides.

Uued fotod New Yorgist toovad esile suurlinna eri ajastute kihistusi. Maasik avaldas, et kuna tema elu professionaalse fotokunstnikuna sai alguse näitusest, mis kandis pealkirja “New York Shots”, on käesoleval tööl talle isikliku arengu seisukohalt ääretult suur tähendus. Fotograafiale spetsialiseerus Maasik 2003. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles