Age Oks: Inglismaale saabudes pidin artistina oma nime muutma

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
”Minu esimesed tantsusammud ja karjäär algasid Estonias, see maja jääb mulle koduteatriks,” räägib Estonias Eesti rahvusballeti repetiitor Age Oks.
”Minu esimesed tantsusammud ja karjäär algasid Estonias, see maja jääb mulle koduteatriks,” räägib Estonias Eesti rahvusballeti repetiitor Age Oks. Foto: Ardi Truija

Habras, nagu portselanist on kunagine tippbaleriin Age Oks, kes ulatab terekäe Estonia valvelauda vastutulnuna. Siin, riikliku ooperi- ja balletiteatri laval tantsis ta esimest korda Tallinna koreograafiakooli õpilasena ja siit alustas lavapartner Toomas Eduriga tähelendu maailmalavadele, viies kauni kunsti Inglismaast Jaapanini, Ameerikast Austraaliani.

Age Oksa pühendumise balletile on maalidel jäädvustanud ta noorem õde Anke Pikner (Oks) ja tema kui dublandi hääl kõlab animafilmis “Baleriin”, mille peategelane unistab tantsimisest, temast saab priimabaleriin. Tihemetsa neiu jõudis maailmalavadele, oli Inglise rahvusliku balleti esitantsija, lõpetas lavakarjääri tipus olles ja töötab Eesti rahvusballeti balletisolistide repetiitorina.

Mitu paari balletikingi olete läbi tantsinud?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles