Teele Talve: Varastamine oma riigilt ja iseendalt

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teele Talve.
Teele Talve. Foto: PP

Kirjutasin sel nädalal Pärnumaa ettevõtjast, kes riigimetsa majandamise keskusele tekitas sadu tuhandeid eurosid kahju, kui võitis seitsme metsatee rekonstrueerimise hanked, kuid töid lõpuni ei viinud (vt 15.02 PP, “Pooleli jäänud tee-ehitus tõi mitmesaja tuhande eurose kahju”). Tagatipuks müüs ettevõtja firma edasi Panamal asuvale firmale Transatlantic International Brokers Corp, mille juhatuse liikmeks sai Eestis tuntud likvideerija Raul Pint.

Võib ju küsida, kas selline juhtum üldse väärib suure kella külge riputamist. Puudutab see ju metsateid, mida kasutavad meist vähesed. Minu jalg poleks sinnakanti selle loota ilmselt kunagi sattunud.

Arvan, et see probleem väärib siiski kajastamist. Asi on enamas kui ühes ärimehes, kes oma kohustustele vilistas ja riigile raha võlgu jäi. Tekitab muret, kui sellist käitumist – riigile kahju tekitamist, maksudest kõrvalehiilimist ja kohustustest pääsemiseks firma likvideerimisega tegelevale ettevõttele müümist – hakatakse pidama normaalseks, otsides isegi õigustusi nii toimida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles