Honda kutsub tagasi võimaliku turvapadjaprobleemiga sõidukid

Annika Kuusik
, praktikant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Honda
Honda Foto: AFP / Scanpix

Postimees kirjutab, et Honda Baltic kutsub Eestis tagasi umbes 2004.–2010. aasta Honda mudelite seast 4800 sõidukit, millel võib esineda probleeme turvapatjadega.

Honda koduleheküljel seisab hoiatav info, et kui avarii korral rakenduvad turvapadjad, võib turvapadja täiteseade süttida nii, et tekib liiga suur sisemine rõhk. Selle tagajärjel võib täituri metallkorpus puruneda, põhjustades metallosade tungimise turvapatja ja sealt edasi sõidukisse.

Postimees vahendab, et ohutust mõjutavat defekti ei ole Honda autodel seni esinenud, aga eelmise tagasikutsumiskampaania alla mittekuuluvate autode tagastatud osi uurides tuvastati turvapadja täituri tahkekütuse tiheduse vähenemine, mis võib esile kutsuda ebanormaalse rõhutõusu turvapadja aktiveerumisel avarii korral.

Kuigi probleemi algpõhjus ei ole veel teada, otsustas Honda ennetava meetmena siiski autod tagasi kutsuda ja vahetada välja sama tüüpi nimetatud ajavahemikul valmistatud turvapadja täiturid.

Pärnu Honda Catweesi esindus ei osanud kommenteerida, kui palju selliseid sõidukeid veel Pärnus tagasi kutsutakse, kuna siin hakati juba paar aastat tagasi selle ajavahemiku autodel probleemseid varuosi vahetama.

Honda palub klientidel võtta ühendust lähima Honda edasimüüjaga ja leppida kokku aeg turvapadja täituri vahetuseks. Vahetus on autoomanikele tausta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles