Maanteeamet kehtestas lagunevatel teedel massipiirangud

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Operatiivset infot kehtestatud massipiirangutest on võimalik saada veebirakendusest Tark Tee.
Operatiivset infot kehtestatud massipiirangutest on võimalik saada veebirakendusest Tark Tee. Foto: Kuvatõmmis

Riigiteede edasiste kahjustuste ärahoidmiseks kehtestab maanteeamet teedel massipiiranguid, tänaseks on need seatud riigiteedel 2415 kilomeetril.

Maanteeameti teatel on praegu kehtestatud massipiiranguid kogu Eestis, suuremas mahus Pärnu, Lääne, Viljandi, Tartu, Valga ja Harju maakonnas. Kevadiste ilmade püsides tuleb lähinädalatel massipiirangutele kindlasti lisa.

Piirangud kehtestatakse eelkõige väiksematel riigiteedel, kus puudub võimalus vett ära juhtida ja tee kandevõime ei vasta raskeveokite koormusele.

"Massipiirangute kehtestamine on hädavajalik, et vältida teede edasi kahjustamist. On olnud juhtumeid, kui tee on muutunud täielikult läbimatuks tiheda raskeveokiliikluse tõttu. Sellistel puhkudel on tee taastamine aeganõudev, kasutajatele koormav ja kulukas," selgitas maanteeameti hooldeosakonna juhataja Rainer Kuldmaa.

Operatiivset infot massipiirangute kohta saab maanteeinfokeskuse lühinumbril 1510 või veebirakendusest Tark Tee. Selleks tuleb valida paremast ülanurgast "Massipiirangud" ja klikkida lisainfo saamiseks veoauto ikoonidele. Massipiiranguga teelõigud on kaardil tähistatud paksu tumekollase joonega.

Maanteeamet väljastab koormuspiirangutega teedel sõitmise lube vaid elutähtsa teenuse tagamiseks ja hädavajaliku esmatarbekauba kohaleveoks. "Kindlasti arvestame ka piirangutsooni jäävate ettevõtetega ja koostöös kohaliku omavalitsuse ja firmaomanikega leiame parima lahenduse," ütles Kuldmaa.

Maanteeamet jälgib olukorda riigiteedel tähelepanelikult ja kui teede kandevõime on taastunud, tühistatakse massipiirangudki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles