Selgusid Eesti parimad sisesõudjad

Mirell Põlma
, keeletoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esiplaanil vastne Eesti meister Liisu Mitt.
Esiplaanil vastne Eesti meister Liisu Mitt. Foto: Concept2 Eesti

Eile selgitati Narvas sisesõudmise Eesti meistrid. Rio olümpialt pronksi toonud neljapaadi liikmed seekord ei startinud, sellegipoolest jõudis Pärnumaale hulganisti medaleid.

Tüdrukute C-klassis saavutas teise koha Jane-Riin Nõmmsalu, B-klassi arvestuses tuli kolmandaks Kadri Vilbaste. Mõlemad noorsportlased treenivad Pärnu Kalevi sõudekeskuses.

Tüdrukute A-vanusekategoorias võistelnud Pärnu sõudeklubi neiu Greta Jaanson sõudis pronksivääriliselt. Naiskergekaallaste seas lõpetas kolmandana pärnulanna Kristel Lusikas.

Poiste A-klassis tuli Eesti meistriks kalevlane Rain Harjus, kolmanda koha sai pärnulane Bertty Nurm.

Naiste arvestuses ei leidunud vastast pärnulanna Liisu Mitile, kelle võiduaeg oli 7.10,2, pronksile sõudis Nora Küüts (Pärnu SK) ajaga 7.28,4.

Meeste seas võitis meistritiitli kalevlane Joosep Laos (6.03,8), talle järgnes klubikaaslane Sten-Erik Anderson (6.05,7). Laos ei jäänud eilse tulemusega rahule, sest lootis alistada kuue minuti piiri, sellest hoolimata kulges võistlussõit tema sõnutsi algusest lõpuni pingeliselt eelkõige Andersoni pärast. Mõlemad sõidavad järgmisel nädalal Horvaatiasse veelaagrisse.

Parasõudjatest jõudsid poodiumile Pärnu sõudeklubi sportlased Birgit Näppi ja Anna-Friida Jürgenson, kes saavutasid naiste arvestuses vastavalt teise ja kolmanda koha, ning Agor Tettermann, kes lõpetas meeste klassis kolmandana.

Üle 50aastaste naisveteranide hulgas tuli Eesti meistriks Tatjana Jaanson (Pärnu SK).

Sõudjad panevad end järgmisena proovile Horvaatias Croatian Openil aprilli alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles