Pärnumaa sai Eestimaa talimängudel kolmanda koha

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusarada.
Suusarada. Foto: Erakogu

Valgas korraldatud 13. Eestimaa talimängudel saavutas Pärnumaa delegatsioon maakondlikus arvestuses kolmanda koha, korrates sellega eelmiste mängude tulemust.

Talimängude programmi kuulus 20 talvist ja tubast spordiala, milles selgitati nii individuaalsed kui võistkondlikud parimad. Nagu neli aastat tagasi Võrumaal tuli Pärnumaa esindus kolmandaks.

Üldvõitjaks platseerus 494 punktiga Tartumaa 473 punktiga lõpetanud Harjumaa ees. Pärnumaa punktisaagiks jäi 453, millega edestati neljandaks tulnud Ida-Virumaad 16 punktiga. Esikuuikusse mahtusid ka Viljandimaa 413 ja Lääne-Virumaa 383 punktiga.

Pärnumaa kogus kuus esikolmikukohta: võitis Kreeka-Rooma maadluse, oli teine motokrossis, mälumängus ja naiste korvpallis, kolmas naiste maadluses ja kabes.

Peale maakondliku arvestuse selgus linnade ja valdade paremusjärjestus. 23 linna seas saavutas Pärnu kuuenda koha ja Sindi platseerus 20ndaks. Pärnu võitis naiste korvpallis teise ja lauatennises kolmanda koha. Linnade arvestuses võitis Tartu 229 punktiga Põlva ja Jõhvi ees, mis kogusid 214 punkti. Linnu oli võistlustules 23.

50 valla seas oli Pärnumaalt edukaim viienda koha saanud Paikuse, mis osales kuuel alal ja saavutas males kolmanda koha. Saarde vald sai 30. koha. Häädemeeste jagas Põlvamaa Mooste vallaga 38.-39. positsiooni, Tahkuranna ja Halinga olid vastavalt 40. ja 41. ning Sauga lõpetas 45ndana.

Valdade arvestuses võitis Tartu 240 punktiga, järgnesid Rae vald Harjumaalt (228) ja Tähtvere Tartumaalt (217).

Järgmised Eestimaa talimängud toimuvad 2021. aastal. Koht selgub paari aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles