Dominatrix`i päevik patjadel

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandra Jõgeva näitas mõni aeg tagasi Pärnus oma dokki "Armastus", nüüd toob kunstnik galeriisse intrigeeriva pealkirjaga installatsiooni.
Sandra Jõgeva näitas mõni aeg tagasi Pärnus oma dokki "Armastus", nüüd toob kunstnik galeriisse intrigeeriva pealkirjaga installatsiooni. Foto: Erakogu

Avangardi galeriis avatakse reede õhtul Sandra Jõgeva näitus "Softcore". Jõgeva eksponeerib installatsiooni, mis jäädvustab kunstniku mitmele teosele tuginedes tema 12 aasta pikkust kogemust dominatrix`ina.

"Softcore" kujutab endast täispuhutud kummipatjadele trükitud fotokollaaže ehk tema domina-päevikut. Kollaažidel on dokumenteeritud anonüümsete klientide kontaktivõtmised ja tagasiside. Kõike seda näidatakse galeriipõrandale asetatud 300 padjal ja 14 lõuendil.

Padi kujutab sümbolina intiimsust ning kliendi ja käskijanna vahelise kogemuse teatavat anonüümsust. Peale selle saadab täispuhutud kummipatju seos kumminaise kui naise ülimalt objektistatud kujutisega.

Installatsioon valmis koostöös fotograaf Jaak Kikase ja graafilise disaineri Teet Raudsepaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles