Koidula muuseumis selguvad riigi parimad etlejad

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lydia Koidula muuseum Pärnus Jannseni tänaval.
Lydia Koidula muuseum Pärnus Jannseni tänaval. Foto: Urmas Luik

Laupäeval, 11. märtsil toimub Pärnus Koidula muuseumis kolmas üleriigiline täiskasvanute etluskonkursi finaal, millega tähistatakse 150 aasta möödumist Lydia Koidula teisest luulekogust.

150 aasta eest jõudis Koidula teine luulekogu "Emajõe ööbik (Emmajöe Öpik)" lugejateni ja kujunes sütitavaks tähtsündmuseks eesti kirjandusloos.

Selle tähistamiseks korraldatakse kolmas Koidula täiskasvanute etluskonkursi finaal Pärnus Koidula 

muuseumis.

Konkursi eesmärk on aktiveerida täiskasvanute luule- ja etlushuvi, anda oma oskuste esitlemiseks väljund etluskonkursil, kus iga piirkondliku eelvooru parimad esinejad lähetatakse finaalvõistlusele.

Finaali pääsenud sõeluti veebruaris toimunud piirkondlikel konkurssidel Tuglase ja Underi kirjanduskeskuses Tallinnas, Kreutzwaldi memoriaalmuuseumis Võrus, Lutsu majamuuseumis Tartus ja Koidula muuseumis Pärnus. Seal tuli võistlejatel esitada kohustusliku Koidula luuletuse kõrval enda valitud autori või trükis ilmunud omaloomingut.

Finaalvõistlusel astuvad üles 13 etlejat, keda hindavad žüriis näitleja-luuletaja Viire Valdma, näitleja-lavastaja Kaili Viidas ja luuletaja Karl-Martin Sinijärv.

Konkursi võitja saab auhinnaks Vello Paluoja loodud Koidula pastellimaali. 

Finaalkonkurss algab 12.00, luulesündmusele pääseb muuseumipiletiga.

Üritust toetavad Pärnu linn, kultuurkapital, Eesti kirjanike muuseumide ühing, Endla teater ja Naiskodukaitse Pärnumaa ringkond.

Konkursi eestvedaja on Koidula muuseum koostöös Eesti kirjanike muuseumide ühinguga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles