Siiri Erala: Viinatootja vigurid (1)

Siiri Erala
, arvamustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiri Erala
Siiri Erala Foto: PP

Ajakirjaniku meilikasti potsatab päevas vähemalt paarsada kirja. Nende seas pressiteateid uute toodete kohta. Enamasti vajutan nende puhul pikemalt mõtlemata prügikasti kujutavale ikoonile. Eile jäi aga silma tõeline reklaamikunsttükk.

Eesti alkoholitootja oli saatnud teate, et peagi paneb ta poodidesse teele esimesed laadungid vastutustundlikku viina. Märjukesel nimeks Ossinovsky, etiketil üleskutse “Joome poole vähem” ja märk, et alkoholijoobes on autosõit keelatud. Saateks veel viinatehase juhi sõnad: loodame iga inimest enne pudeli avamist panna mõtlema võimalike tagajärgede üle.

Ossinovsky viin kaob lettidelt, kui ta ükskord sinna jõuab, ilmselt kiiresti ja pakub senisest karmima alkoholipoliitika vastastele kindlasti võimalust muige saatel pitsid täis kallata. Mina pooldan rangemat alkoholipoliitikat ja pean viinatootja sellist käiku kohatuks õli tulle valamiseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles