Siisikeste lainjas lend tõmbab tähelepanu

Karl Adami
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Karl Adami

Lumest vabanevatele mullakamaratele on toitu otsima jõudnud esimesed põldlõokesed ja kiivitajaparved. Loodus pakub juba üllatavalt rikkalikku toidulauda, valmistub tasapisi kevadeks ja suveks. Õigupoolest pole kalendrikevade alguseni palju jäänud ja seda tunnetavad pisikesed värvulisedki, sealhulgas armsa välimusega siisikesed.

Pakaselistel päevadel otsisid siisikesed kambakesi puutippudes toitu, tänu sellele on nad välja teeninud rahvapärase nimetuse “pilvelind”. Silmapaare oli rohkelt ja nii said siisikesed iga väiksemagi ohu peale turvalisemasse paika lennata. Isegi nii pisikesel sulelisel kui siisike leidub vaenlasi. Kuna nad eriti maapinnale ei satu, ohustavad neid peamiselt ülejäänud linnud. Raudkull, siisikesest veidi suurem värbkakk, ja pistrikud on vaid osa röövlinde, kes malbest tegelasest huvitatud.

Foto: Karl Adami
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles