Meremuuseum kogub regati meeneid

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muhu väina regati märk aastast 1961.
Muhu väina regati märk aastast 1961. Foto: Erakogu

Eesti avamerepurjetajate prestiižikaim võistlus, Muhu Väina regatt stardib eeloleval suvel juba 60. aastat järjest. Jäädvustamaks väärika regati ajalugu, avab Eesti meremuuseum Lennusadamas ekspositsiooni, mille koostamisel oodatakse purjetajate abi.

Pärnu jahtklubi tegevjuhi Raiko Lehtsalu sõnutsi on muuseum huvitatud regati sümboolikaga märkidest, särkidest, mütsidest, kottidest, diplomitest ja karikatest, jahtide varustusse kuulunud navigatsiooniriistadest ja vanadest fotodest.

"Senise seisuga on meie purjetajad toonud klubisse hulga ajaloolisi esemeid, üks põnevamaid on 1960. aastal regati võitnud jahil Vanemuine purjetanud Viktor Feofanovi diplom," rääkis Lehtsalu. "Järgmisel nädadal saadame kogutu meremuuseumile, seega on purjetamishuvilistel jäänud veel mõni päev oma arhiiv üle vaadata. Kõik esemed tagastatakse omanikele pärast näituse lõppemist."

60. Muhu Väina regatt algab 8. juulil Haapsalus ja lõpeb nädal hiljem Riias. 13. juulil võistleb regati laevastik Pärnu lahel lühirajasõidus ja järgmisel hommikul starditakse Riiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles