Valter Parve: Noored arvavad, aga kes neid kuulab?

Valter Parve
, TÜ Pärnu kolledži õppejõud
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valter Parve.
Valter Parve. Foto: PP

Noored arvavad ja räägivad, aga kas kuulajaid leidub? Olen kuus aastat käinud koolides (Pärnus ja Pärnumaal, mujal Eestis, Venemaal) küsimas õpilastelt põhjuste kohta, mis kallutavad noori alkoholi pruukima. Tulemustest olen kirjutanud Pärnu Postimehes ja mõnikord on tagasi klassidessegi kutsutud (kiitus kutsujatele!), et vastajatega saadud koondpildi üle aru pidada.

Olen lubanud hoida õpilaste ja koolide anonüümsust ega saa seegi kord täpsemalt öelda, kust pärinevad eelmisel kuul saadud vastused (siiski, tegemist on Pärnu maakonnaga).

Vastajaid oli 18 ja kui tundsin huvi joomise oletatavate põhjuste vastu nende eakaaslaste hulgas, vastati enim (12 korral) nii: “Pingeseisundi ajutiseks lõdvendamiseks, konkurentsist, ebaedust, tõrjutusest, vaesusest, pereprobleemidest ja muust sellisest tingitud kestvate murede eest “põgenemiseks”.” Väärib rõhutamist, et sama põhjus on tulnud esikohale kõigis 16 koolis, kus olen seni küsitlemas käinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles