Ohtlikud Riga klaverid võivad variseda

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu muusikakooli klaverimeister Taavi Nachtigall näitas kooli viimast Rigat, mis seda tõstma hakates ootamatult koost lagunes.
Pärnu muusikakooli klaverimeister Taavi Nachtigall näitas kooli viimast Rigat, mis seda tõstma hakates ootamatult koost lagunes. Foto: Urmas Luik

Paljude 1980. aastatel toodetud ja sellest ajast paljudes koolides ja kodudes olevate Riga klaverite amortisatsioon on jõudnud sinnamaani, et need on hakanud kokku varisema, kujutades inimestele ohtu.

Pärnu muusikakooli viimane Riga kukkus koost transpordi käigus. “Kuna nõukogudeaegsed pillid polegi mingid pillid, otsustasime selle prügimäele viia, ja nii kui kolleegiga klaverist haarasime, hakkas see pudenema,” selgitas Pärnu muusikakooli klaverimeister muusik Taavi Nachtigall, kes on näinud hiljuti kolme laiali lagunenud Riga pianiinot.

Mehed said siiski instrumendi kärule ja hoidsid sellest kinni, kuid kui nad jõudsid klassiruumist trepikotta liftiukse ette, pudenes see hoobilt tükkideks. “Õnneks sain viimasel hetkel varbad alt,” lausus klaverimeister. “Vedas, et ükski osa trepist alla ei kukkunud ja et polnud juures kedagi, kellele see võinuks peale kukkuda.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles