Juhtkiri: Ärge trikitage masinatehasega!

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärnu masinatehase varemete lammutamine oli oodatud sündmus. Kõnealuse kinnistu omanikud võiksid avalikkuse silmis teenida korralikud plusspunktid, kaotades linnapildist ühe suurema tondilossi, kuid tänane lugu Pärnu Postimehes tekitab küsimuste kõrval kahtlusigi.

Masinatehase lammutamine ei pea ainult näima, vaid olemagi korrektne. Selle all mõtleme lammutusprahist ohtlike jäätmete utiliseerimist. Ega see head muljet jäta, kui alles kuu pärast lammutustööde algust ja ajakirjaniku pärimisi ja keskkonnainspektsiooni uurimist jõudsid esimesed koormad erijäätmeid Paikresse.

Selge see, et mahukad lammutustööd tekitavad palju jäätmeid, millest kõike ei saa taaskasutada. See aga ei vabasta jäätmetekitajat vastutusest hoolitseda enda tekitatud jäätmete nõuetekohase käitlemise eest põhimõttel “saastaja maksab”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles