Galerii: Pärnu Liblika lasteaia mini-SOS

, Pärnu Liblika lasteaia vanemõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Liblika lasteaed ja häirekeskus korraldasid täna lasteaialastele ohutuspäeva.

SOS-päeval ehk üritusel "Sina oskad seda" osalesid peale Liblika lasteaia kolme vanema rühma sõbrad muudest aedadest ja Rääma põhikooli 1. klass, kokku üle 150 mudilase. 

Lastele oli külla kutsutud kuus koostööpartnerit: häirekeskuse esindajate kõrval Kaitseliidu, maanteeameti, politsei, päästeameti ja Punase Risti omad.

Üritus algas Jänku-Jussi tuleohutusteemalise filmi vaatamisega lasteaia saalis. Äkki jooksis laste juurde kaks kummalist poissi, Tuha Juhanit, kes olid kuskilt leidnud tikutoosi ja soovisid seda nüüd lähemalt uurida. Õpetajad manitsesid küll, et tikkudega mängimine on rangelt keelatud ja poisid lubasid seda mitte teha, kuid peale nende lahkumist jõuti vaevalt film uuesti käima panna, kui tööle prahvatas lasteaia tuletõrjesignalisatsioon. Olukord nõudis kiiret tegutsemist. Lapsed olid tublid ja käitusid õigesti, kui oma õpetajatega koos ruttu hoonest väljusid. Maja ees ootas neid häirekeskuse töötaja Edvi ja uuris näoga, kui palju oli igas rühmas inimesi ja ega keegi puudu ole. 

Peatselt sai selgeks, et kadunud ongi kolm poissi eesotsas lastele juba tuttavate Tuha Juhanitega. Õnneks toodi kolm poissi peagi elusa ja tervena majast välja, kuid neile langesid osaks karmid manitsussõnad. Peale selle pidid nad koos lastega ette näitama, kuidas suitsustest ruumidest kõige ohutumal viisil põgeneda. Juhanid lubasid, et edaspidi nad tuleohtlikke mänge ei mängi ja palusid luba lastega SOS-päeval osaleda, et veel targemaks saada.

Järgnevalt said kõik rühmad endale õueala plaani, mille abil tuli ise üles leida seitsme kontrollpunkti asukoht ja need kõik ettenähtud järjekorras läbi käia. Nüüd läks hoovis sebimiseks: uuriti kaarte ja kiirustati kontrollpunktidesse. Seal olid meie tublid koostööpartnerid valmis seadnud palju põnevaid ülesandeid. 

Maanteeameti töötajad näitasid lastele võrdluseks erinevas korras jalgrattaid. Nad selgitasid, mis ei tohiks ühel sõiduvalmis rattal puududa ja õpetasid kiivrit õigesti kasutama. 

Politsei rääkis tänavaliiklusest ja Lõvi Leo õpetas vahva mängu. 

Kaitseliit oli sisse seadnud väikese takistusriba, mis tuli läbida, kiiver peas ja kuulivest seljas. Punase Risti keskuses õpiti, kuidas viga saanud sõpra abistada ja kätest kandetooli moodustada. 

Häirekeskuse töötoas tuletati meelde hädaabinumbrit 112 ja sellel helistamise nõudeid. 

Meditsiinitudeng Annika käe all õppisid mudilased, kuidas kasutada haavasidet ja selle puudumisel ise käepäraste vahenditega verejooksu sulgeda. 

Päästeamet aga rääkis veeohutusest ja päästevestidest. Töötubade vahetusest andis teada vali pasunasignaal. 

Vahva tarkusepäev lõppes koostööpartnerite tänamisega ja kalasupi söömisega Liblika lasteaia hoovis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles