Laienevas siidritalus valmivad uudsed joogid

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tore Tori siidritalu pere laiendas jõudsalt oma tootmisruume.
Tore Tori siidritalu pere laiendas jõudsalt oma tootmisruume. Foto: Mailiis Ollino

Tori siidritalus toimuvad suured laiendustööd. “Oma rahaga nokitsedes on esimene etapp kogu hoone rekonstrueerimisest tehtud. Kõige olulisem, kääritamis- ja tootmisruum, on juba olemas,” kõneles siidritalu peremees Karmo Haas.

Laiendusprojektiga alustasid Karmo ja tema pere tööd 2015. aasta kevadel, kui soetati laudahoone. “Uus tootmisruum on rajatud vanasse Jõesuu ühislauda hoonesse, mis ehitati 1986. aastal. Vanemate jutu järgi olid nemad peamised protestijad hoone rajamise vastu, kuna laut ehitati otse nende elumaja vastu üle põllu. Nüüd tagantjärele tuleb olla rahul, et proteste arvesse ei võetud,” märkis mees naerusui. “Ruum, kus tootmist alustasime, oli vaid 90 ruutmeetri suurune ja asub minu vanemate õue peal. Uutes ruumides tuleb sügiseks kogu tootmisruumide pindala üle 400ruutmeetrine, peale selle laopinnad.”

Veranika sõnutsi on valmivates ruumides kõik käe-jala juures, neil on palju ruumi laieneda ja seadmeid paigaldada. “Vanast sisustusest jätsime alles vaid vägevad puitpostid ja -talad, mille peal kogu hoone seisab. Need puitpostid on omamoodi sisustuselement,” seletas perenaine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles