Väike ja suur häda töödeldakse gaasiks

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtja Rain Jung loodab, et tulevikus läheb Pärnu reovesi AS Pärnu Vee puhastusjaamas töötlemise asemel biogaasi tootmiseks.
Ettevõtja Rain Jung loodab, et tulevikus läheb Pärnu reovesi AS Pärnu Vee puhastusjaamas töötlemise asemel biogaasi tootmiseks. Foto: Ardi Truija

Pärnakast ettevõtja Rain Jung, kes jagab oma tegemisi suvepealinna ja pärispealinna vahel, on osaline ambitsioonikas plaanis töödelda kogu Eesti reoveesete.

“Tahame Pärnus teha pilootprojekti: korjata kokku kogu reoveesete, seda kääritades võtta välja biogaas, puhastada see biometaaniks kvaliteedis, mis võimaldab seda kasutada samaväärselt maagaasiga ja millega on võimalik kütta kodusid, busse, teha elektrit. See, mis kääritusest järele jääb, kõlbaks põllule väetiseks,” selgitas Jung.

Mõte on pakkuda jätkusuutlikku lahendust reoveesette ja liigiti kogutud biojäätmete käitlemiseks. Ja seda Eesti-ülese lahendusena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles