Liivi lahe reidil tuvastati üheksa rikkumist

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liivi lahel on kalapüük väga intensiivne, seepärast tuleb siin kalavaru kaitsvatest reeglitest kinni pidada.
Liivi lahel on kalapüük väga intensiivne, seepärast tuleb siin kalavaru kaitsvatest reeglitest kinni pidada. Foto: Ardi Truija

Keskkonnainspektsiooni ja politsei kahepäevane ühisoperatsioon Liivi lahel näitas, et püüginõuete täitmine on mõnevõrra paranenud, kuid silmasuuruse ja püüniste vahekaugusega esineb siiski probleeme. Tuvastatud rikkumiste põhjal on alustatud üheksa süüteomenetlust.

“Ühisoperatsiooni lõpuks kogunes siiski mitu rikkumist. Lubatust väiksema silmasuurusega seoses algatati kaks kriminaalmenetlust (juhtumid, millega kaasnes märkimisväärne keskkonnakahju) ja kaks väärteomenetlust. Nõutust väiksema vahekauguse tõttu algatati viis väärteomenetlust,” avaldas keskkonnainspektsiooni kalakaitseosakonna juhataja Indrek Ulla.

“Kuna osa kontrolliandmetest vajab veel töötlemist ja uurimist, pole välistatud, et menetluste arv võib suureneda,” lisas Ulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles