Galerii: vahva tüdrukute nädal Mai lasteaias

, Mai lasteaia õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Traditsiooniline tüdrukute nädal Pärnu Mai lasteaias sai avapaugu põnevate õuemängudega.

Liikumisõpetaja Ly Akenpärg oli lasteaia õue peitnud erinevad tähed, mida tüdrukutel tuli otsima hakata. Orienteerumiseks õuealal olid abiks pildid otsingulehel ja sinna sai üles märkida leitud tähed. Neist moodustati hiljem ühisel jõul vahva sõna - PIIGA.

Seejärel ootasid lapsi liikumismängud ja harjutused. Kõik said teha hüppenöörihüppeid küll üksi küll kambakesi. See oli lõbus ning nõudis head koostööd ja tähelepanu. Edasi harjutati hularõngaga keerutamist. Õpetajatelt said lapsed nippe kummikeksus ja hüpati vana head kriidiga asfaldile joonistatud keksumängu. 

Eriti põnev oli lastele aardejaht. Liivakasti maha maetud varandusedtuli välja kaevata lusika abil. Suurima hulga kalliskive leidnud lapsed teenisid endale šokolaadimedali. Väga äge hommik, arvasid nii poisid kui tüdrukud.

Järgnev päev oli pühendatud tüdrukutele-koolieelikutele. Kohe hommikul asuti teele Pärnumaa kutsehariduskeskusesse, kus piigad tutvusid pagari ja kondiitri ametiga. Tüdrukud said ise komme valmistada ja neid omal valikul maitsestada. Loomulikult oli suur tähtsus ja rõõm degusteerimisel- ise tehtud, hästi tehtud!                                    

Lõunasöök oli sel päeval eriline. Lasteaia saal muutus võluväel kenaks kohvikuks.  Mängis kaunis muusika. Nii poisid kui tüdrukud kandsid pidulikke riideid. Tüdrukud esinesid toreda lauluga ja lasteaia direktor Anne Virula kinkis igale neist tüdrukutepäeva voldiku. Kui kõhud täis, ootas ees uhke magustoit- suur tort. Piduliku lõuna lõpetas tants.         

Seejärel, peale pisikest pausi, oli saal suureks töötoaks. Tüdrukud said õpetajateltpähe kaunid soengud ja valmistasid siis oma kätega rahvuslikus stiilis peavõrud, mida kantakse Pärnumaa laste laulu- ja tantsupeolgi.  Peale näputööd ootas piigasid veel üks üllatus- esinema tulid noored „HappyDancers“ tantsutüdrukud. Oh seda ärevust ja rõõmu!Kaunid kostüümid, rütmikas muusika ja fantastiline tants võlus kõiki. Seda sündmust jääb meenutama ühisfoto.

Uus päev tõi uued tuuled- tüdrukud viidi Pärnu Kalevi sõudebaasi. Idee tuli sügisel toimunud poiste nädalast kui tüdrukud seal toimunu vastu väga suurt huvi tundsid. Ja oligi väga põnev. Treener Koidu tutvustas kõike sõudmise kohta. Tüdrukud imestasid süstade pikkuse üle ja treenisid oma lihaseid sõudeergomeetritel. Võibolla nii mõnigi piiga sai sellest käigust endale spordipisiku, mis viib tõsisemate treeninguteni. 

Neljas päev oli meisterdamise päev. Kõik tüdrukud said kätt proovida erinevate vahendite ja materjalidega. Kasutati paberit ja liimi, voltimistehnikaid, heegeldati, õmmeldi ja vooliti. Külastati saalis nädala alguses avatud näitust tüdrukute lemmikmänguasjadest. Imetleti ja kiideti nii vanu kaisukaid kui uut tehnoloogiat kasutavaid lelusid. 

Tüdrukute nädala krooniks sai lustakas karneval- minu lemmikkangelane. Iga tüdruk oli selleks põhjalikult valmistunud. Kohata võis väga eriilmelisi tegelasi: Elsad, kes vaieldamatult lemmikud, aga ei puudunud ka jääkarud, Tuhkatriinud, Mašad, kassid, printsessid, Barbied jt.                                                                                        

Tegelaste tutvustused olid humoorikad ja toredad. Kõiki tegelasi ühendas  videodisko. See oli nii põnev ja lõbus nädal, kostis nagu ühest suust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles