Lapsepõlvemetsa kaart

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jane Remm jalutas metsas ja otsis kaadreid ning vaateid, mida maalida.
Jane Remm jalutas metsas ja otsis kaadreid ning vaateid, mida maalida. Foto: Urmas Luik

Kas mängisite väiksena metsas? Kui hästi te oma metsa mäletate? Kas tundsite iga puud ja kivi, salarada ja urgu? Oskaksite joonistada oma metsa kaardi? Kui jah, võite seda oskust demonstreerida Pärnu linnagalerii kunstnike majas ja hiljem ülejäänute joonistatud kaarte imetleda.

Nelja kunstniku näitus “Puud” viib vaataja otsejoones lapsepõlve, vihtlema, metsa ja võssa. Metsa kujutavad kunstnikud maalidel, joonistustel, videotes ja installatsioonides. Mida nad taotlevad? Mida nad tahavad, et see näitus külastajatega teeks? “Et nad läheksid metsa,” vastab Hando Tamm muheledes.

Töid eksponeerivad Hando Tamm, Kristina Tamm, Eda Lõhmus ja Jane Remm. Rääkisin pikemalt neist kahega. Saadjärve äärest pärit Hando Tamm tunnistab, et on pigem võsainimene. Remm peab end looduseinimeseks, keda on mõjutanud bioloogidest pereliikmed. Varem pole Remm ega Hando Tamm loodustemaatikat kunstis puudutanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles