Pärnu haigla registratuurid on pühade ajal suletud

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu haigla.
Pärnu haigla. Foto: Gertrud Alatare/

22. juunil on Pärnu haigla registratuurid ja ambulatoorsed osakonnad avatud kella 13ni. Pühade ajal 23.–25.06.2017 on Pärnu haigla struktuuriüksuste registratuurid ja ambulatoorsed osakonnad suletud.

Lähenevate pühade eel soovitab Pärnu haigla vajaduse korral täiendada oma koduapteeki ravimitega ja esmaabivahenditega kergemate tervisehädadega iseseisvaks toimetulekuks. Krooniliste tervisehäiretega patsientidel soovitab haigla aegsasti pikendada oma põhihaiguse ravimiretseptid oma raviarsti juures ja ravimid välja osta.

Haigla erakorralise meditsiiniabi osakond töötab küll kogu ööpäeva, kuid sinna palub haigla pöörduda vaid erakorralisel juhul, sest valvetubades teenindatakse eeskätt kriitilises seisundis olevaid patsiente, mistõttu kergete tervisehäiretega haige ooteaeg võib venida. Kõik haiglavalves eriarstid töötavad pühade ajal tavapärasest märksa suurema koormusega, mistõttu palub haigla kõigi abivajajate mõistvat suhtumist võimalike pikkade ooteaegade pärast.

Iseenesestmõistetavalt töötab Pärnu haigla kiirabi ööpäev läbi, osutades abi erakorraliste terviseseisundite tekke puhul. Pühade ajal tõuseb tavaliselt kiirabi koormus, mistõttu palutakse kiirabi kutsuda vaid erakorralistel juhtudel.

Tervisehädade tekkel soovitab haigla konsulteerida perearsti nõuandetelefonil 1220 (24 tundi ööpäevas) või tasulisel nõuandetelefonil "Lastearst kuuleb" telefonil 1599 (8–24).  Mürgistuste puhul saab informatsiooni telefonil 16662 (9–17).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles