Rahvusvaheline festival toob Pärnusse leierkastimehi viiest riigist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väntorel. Pilt on illustreeriv
Väntorel. Pilt on illustreeriv Foto: Peeter Langovits

Pärnus Rüütli platsil avatakse eeloleval neljapäeval kell 17 rahvusvaheline väntorelifestival, kus esineb 15 leierkastimeest viiest riigist.

Eesti teatri- ja muusikamuuseum korraldab koostöös Pärnu hansapäevadega 29. juunist 2. juulini väntorelifestivali, kus leierkastimehed rõõmustavad publikut oma mehaaniliste pillidega nii parkides, linnatänavatel kui Eliisabeti kirikus. Kõiki kontserte võib linnarahvas tasuta nautida.

Festivali peakorraldaja, teatri- ja muusikamuuseumi projektijuht Risto Lehiste leidis, et suve, puhkuse ja merega seotud Pärnu annab väntorelifestivalile palju juurde. "Kui minevikus olid väntorelid seotud igapäevase elatise teenimise ja pigem vaesusega, siis tänapäeval on need ajaloolised ja kaunid pillid positiivse kuvandiga, meelelahutuslikud ja sobivad Pärnusse kindlasti," selgitas Lehiste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles