Pärnu – longboard’ide meka

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Hollandi (vasakul) ja Rasmus Paimre sõnutsi on just Pärnus Eesti kõige paremad tingimused longboard’i-ga sõitmiseks.
Henri Hollandi (vasakul) ja Rasmus Paimre sõnutsi on just Pärnus Eesti kõige paremad tingimused longboard’i-ga sõitmiseks. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Eelmise sajandi viiekümnendatel meisterdasid Kalifornia surfarid esimesed longboard’id, et lainevaiksel ajal midagi teha oleks. Eestisse jõudsid pikad rulad 1990ndatel. 2010. aasta suvel sõitis pärnakas Madis Põldsaar longboard’iga esimest korda Tallinnast Pärnu, pärast mida kasvas eestlaste huvi pikkade rulade vastu hüppeliselt.

Ekstreemspordivõistluse Kuldrula korraldajad Rasmus Paimre ja Henri Holland on longboard’iga sõitnud enamikus Eesti suuremates linnades, kuid selliseid võimalusi nagu Pärnus ei ole nad kusagil kohanud.

“Kui Eesti mõistes kõnni- ja kergliiklusteid kümnepallisüsteemis hinnata, paneksin Pärnule rahuliku südamega kümne,” arvas Paimre. “Pärnus on teed ideaalses korras ja sõitjaidki rohkem kui mujal. Ükskõik, kuhu minna soovid, jõuad longboard’iga kohale.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles