Juhtkiri: Stabiliseerub ja vananeb

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Statistikaameti pikaajaline prognoos Pärnumaa kohta, mis valmis läinud aasta kevadel, ütleb, et 2030. aastaks Pärnu maakonna elanike arv stabiliseerub, kuid vananeb, ja sellega on vaja kohaneda. Sestap ei ole äsjastes elanikkonna andmetes eriti midagi uut – need vaid kinnitavad, et elu liigub ennustatu poole. Maakonnas on ligikaudu 300 inimest vähem, kuid Pärnu on negatiivsest iibest hoolimata suutnud siia uusi elanikke meelitada.

Kunagisest 100 000 elanikuga Pärnumaast on jäänud järele 84 193 asukaga maakond, kellest 40 642 elab Pärnus. Mõnes mõttes on rahvastiku vähenemine olnud paratamatu, kuigi ammu on teada, mida peaks tegema, et inimesi juurde tuleks.

Pärnu juhid on nimetanud ühe pakilisema asjana noorte sidumist kodulinnaga: selleks tuleb pakkuda mitmekülgset haridust ja huvitava eneseteostusega tööd, mille eest makstakse väärilist palka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles