Silvia Paluoja: Uhkusega endast

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvia Paluoja.
Silvia Paluoja. Foto: PP

Männituka farmi peremees ütles paar päeva tagasi, et millal see linnainimene siis muul ajal lüpsilauta saab, kui mitte avatud talude päeval. Homme räägib uhkusega endast nii Pärnu piirist veerandtunnise autosõidu kaugusele jääv põlvkondi ühendav Männituka kui ka veel 37 põllumajandusettevõtet ja talu kogu Pärnumaal. Seitse korda rohkem on neid kõikjal kodumaal.

Uudistajate võõrustajad pole linnast kaugemale kolinud “Maale elama” kampaania trummipõrina saatel, paljusid on tagasi tirinud juured, paljudel on see vaarisade ehitatud talu, mida nagu seljakotti üle õla ei viska, et minna linna parema palga peale.

Vaatasin avatud talude andmebaasi ja leidsin sellest palju neid, mille tegemisi oleme lehelugejatelegi vahendanud. Endale ja perele töökoha loonud on väärtus, mida tuleb toetada riiklikult, näiteks maksusoodustustega, et keerutamine ääremaastumise vältimise üle saaks Stenbocki majas, veel enam aga Toompeal seadusemuutjate käes sisu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles