Arbo Valdma: Pärnu jääb minu võtmelinnaks

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arbo Valdma (vasakul) ja Jaan Rääts.
Arbo Valdma (vasakul) ja Jaan Rääts. Foto: Eliisa Rääts

Pärnust pärit maailmas hinnatud klaveripedagoogi Arbo Valdmat ja tema klaveriõpilasi Hiinast, Jaapanist ja Eestist tuli läinud nädalavahetusel Suveuni meistrikursuste lõppkontserdile Pärnu kontserdimajja kuulama vanameister Jaan Räätski (pildil), kes sügisel saab 85aastaseks. Nende koostöö algas juba sellal, kui Valdma oli alles teise kursuse tudeng.

Räätsa klaveriteose nr 2 op. 70 teise ja kolmanda osa kandis koos Pärnu linnaorkestriga ette noor Eesti pianist Arko Narits. Osavat klaverimängu näitasid kontserdil Valdma käe all veel Xi’ani konservatooriumis õppiv Dingyuan Chang Hiinast, Pärnu kursustel osalenud Yuri Miyaki Jaapanist ja 12aastane Marcus Zhai Fengxiang, kes õpib Valdma ja tema partneri Qian Zhangi juures Viinis.

Kuna Valdma sai tänavu 75aastaseks, võttis ta publiku ees oma senise elu kokku Eno Raua luuletusega tõugust, kes ei tahtnud üksi olla, otsis sellepärast muid tõuke ja lõi neist jõugu, kus iga üksik tõuk teda austaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles