Noorte neljapaat püüab edasi jõuda vahesõidust

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiitlivõistlustel sõidavad poiste paarisaeru neljapaadis: (vasakult) Bertty Nurm, Rain Harjus, Kristjan Lindsalu ja Mihhail Kuštein.
Tiitlivõistlustel sõidavad poiste paarisaeru neljapaadis: (vasakult) Bertty Nurm, Rain Harjus, Kristjan Lindsalu ja Mihhail Kuštein. Foto: Eesti Sõudeliit / Facebook

Leedus Trakais noorte maailmameistrivõistlustel tuli Eesti paarisaeru neljapaat viiendaks, lootes edasi pääseda homsest vahesõidust.

18 kvarteti konkurentsis tegi avasõidu Eesti ainus suur paatkond – eri sõudeklubide liikmetest moodustatud poiste paarisaeru neljapaat.

Kuigi narvalase Mihhail Kušteini, Pärnu Kalevi esindaja Rain Harjuse, tallinlase Kristjan Lindsalu ja Pärnu sõudeklubi sportlase Bertty Nurme stardikiirendus oli liidritest mõnevõrra aeglasem ja nad läbisid 500 meetri märgi viimasena, paranes sõidu pilt ja koostöö edaspidi märgatavalt. Noortel jäi poolfinaali pääsust küll veidi vajaka, ent 5. koht tulemusega 6.17,62 ja kaotust võitjale Itaaliale (6.13,16) vaid veidi üle nelja sekundi märgivad, et ainest poolfinaali püüelda on järgmises sõidus tugevalt.

Peale Itaalia sai otse poolfinaali teisena finišeerunud Kreeka (6.16,68). Eesti ees lõpetasid ka Austraalia (6.16,68) ja Poola (6.17,62). Eestile järgnes kuuendana Ukraina (6.28,17).

"Poiste algus oli veidi rabe, mis võib tulla sellest, et neil ei ole eakaaslastega võrreldes olnud sel hooajal küllaldaselt tugevaid starte. Reedel saame rahul olla siis, kui vahesõidust poolfinaali jõuame," avaldas järelkasvukoondiste peatreener Roman Lutoškin, kelle sõnum juba tiitlivõistluste eel oli, et poiste tase peaks nad B-finaali viima.

Täna kell 11.06 ja 11.12 algavatest vahesõitudest pääseb poolfinaali mõlema sõidu kolm kiiremat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles