Baltisaksa suguvõsa laulis heategevuseks eesti keeles

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirikukontserdil esinenuid ühendab Pärnuga esivanemate maja, kus praegu asub kunstide maja.
Kirikukontserdil esinenuid ühendab Pärnuga esivanemate maja, kus praegu asub kunstide maja. Foto: Mailiis Ollino

Kuulsa Schmidti kaubakontori 275. aastapäeva heategevuskontserdil esitasid Pärnusse külla sõitnud baltisakslaste järeltulijad eestikeelse laulu “Sa südames nüüd pane”, mille autor on Matis Metsala. Koorilaul oli Andreas Schmidti sõnutsi kummardus eesti rahvale. Järeltulijatest keegi ei räägi eesti keelt. Ülejäänud laulud esitati saksa ja inglise keeles.

Laupäeval Eliisabeti kiriku kontserdil tuli esmaettekandele Schmidti kantaat “HDS”. Teos oli selleks kontserdiks loodud. Mängiti veel Bachi, Haydni ja Mozarti teoseid. Pereliikmed musitseerisid orelil, klaveril, oboel, flöödil ja viiulil.

Kontserti oli Koidula gümnaasiumi saksa keele õpetaja Siiri Mägi hinnangul kuulama tulnud 130 inimest ja vastuvõtt oli soe, nii et tuli esitada lisa-palagi. Kokku koguti üle 100 euro baltisaksa monumentide säilitamiseks ja kaitseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles