Maarahva parlamendi liikmed jagasid Viljandimaa tükkideks

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa Kodukandi delegatsioonis kandis maakonna lippu Priit Hook.
Pärnumaa Kodukandi delegatsioonis kandis maakonna lippu Priit Hook. Foto: Silvia Paluoja

Lihtne puitaed, sellele nõjatatud jalgratas veidi roostes mannerguga leistangi küljes, piimapukk, lopsakad lilled, punutud korvid nagu korraks maha pandud – see ei ole külapildi kirjeldus, vaid maarahva parlamendi lavakujundus, mis tehtud reka najale.

See ühelt küljelt äravõetud kattega reka oli Vana-Võidus kutseõppekeskuse autoõppe klassis, millest Eesti külade 12. maapäeva ajaks sai 400kohaline saal ja kus sellestsamast autokastist kõnelesid president Kersti Kaljulaid, peaminister Jüri Ratas, riigikogu esimees Eiki Nestor, maaeluminister Tarmo Tamm. Õigemini kinnitasid nad maakondade esindajaile, et Eesti küla elab ja jääb elama, sest seal on põlisrahva juured.

“Seekord oli kindlus suurem kui muidu, riigi peamised funktsionäärid olid kohal. See näitab suhtumise olulist muutust ja seda, et külakogukondade häält tahetakse kuulata,” arvas Pärnumaa Kodukandi esinduse juht, Lähkma-Saunametsa külaseltsi liige Kadri-Aija Viik. “Maakondade delegatsioonides olid asjalikud inimesed, valmis arutama maaelu tuleviku üle ja andma panuse laiemalt kui oma külla.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles