Minister, me jätame lubaduse meelde!

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvia Paluoja.
Silvia Paluoja. Foto: PP

Võin ennast lugeda üle aasta korraldatava külade maapäeva veteraniks, sest Viljandimaal äsja toimunu oli neljas, millest Pärnumaa esindajana osa võtsin. Sellist kogukonnatunnet, selja sirgu ja pea püsti ajamist kogesin esimest korda.

Maapäeval osalejad sõnastasid manifesti valitsusele ja ministeeriumidele, koostööpartneritele ja kogukondadele. See pöördumine vajutab neile murekohtadele, mis vajavad rohkem kui poliitilisi otsuseid. Need nõuavad arusaamist, et eestluse juured on sügavalt maas kinni. Maaelu ja põllumajanduse vahele ei saa ammu enam võrdusmärki panna.

Poliitikute ümarmullitav jutt otseütleva kõneviisi (kuigi sellist meie grammatikas ei ole) kasutajatele peale ei lähe. Nagu ka ministeeriumide noorametnike jutt, mis kinnitab nende elukaugust. Selle ilmekas näide oli ligemale 400pealise auditooriumi ees arutelu Euroopa Liidu eesistumise ja maaelu arengusuundade üle. Oli kaks kena noort inimest laval, aga ... läks kõrvust mööda, mida nad vastusteks keerutasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles