Itaalia väikefarmide viljad mekivad kõrgemast hinnast sõltumata

Laura Vadam
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herdis Elmendi sõnutsi on alla nelja nädalaga Itaalia väikefarmide viljade vastu huvi tundnud poolsada pärnakat.
Herdis Elmendi sõnutsi on alla nelja nädalaga Itaalia väikefarmide viljade vastu huvi tundnud poolsada pärnakat. Foto: Mailiis Ollino

Kuigi poeletid kirendavad eri päritolu värvilistest puuviljadest, otsib osa pärnakaid alternatiive, soovides tarbida keemiavaba ja värsket toodangut.

Toortoitujast ettevõtja Herdis Elmend, kes aastaid Pärnusse müügiks toonud pähkleid, kuivatatud puuvilju, külmpressiõlisid, supertoite ja eri köögimasinaid, alustas mõni nädal tagasi puuviljaäriga. “Meie pere sööb tohutult puuvilju ja kuna Eestis oli raske kvaliteetset toodangut leida, unistasin, et saan vilju Itaaliast,” meenutas Elmend.

Huvi sai alguse oma pere vajadusest, ent nüüdseks on alla nelja nädalaga initsiatiivi ilmutanud veel poolsada pärnakat. Koostöös Tartus elava itaallasega Facebooki grupist Italian Taste in Estonia soovis Elmend Pärnu huviliste ühistellimusena importida väikefarmide puuvilju, mis on kas 100 protsenti mahedad või minimaalselt kemikaalidega pritsitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles